Despre Noi
O miÈ™care de biserici locale formate din grupuri de ucenici care trăiesc È™i comunică Evanghelia în vorbă È™i în faptă.
„Prin aceasta vor cunoaÈ™te toÈ›i că sunteÈ›i ucenicii Mei, dacă veÈ›i avea dragoste unii pentru alÈ›ii.” Ioan 13:45
Suntem un grup de biserici care venim împreună in jurul unor valori comune, pentru a învăța cum să formăm, creÈ™tem È™i multiplicăm Comunități misionale.
Misiune
Crearea unui cadru de învățare, echipare È™i oferire de ajutor È™i resurse pentru implementarea È™i dezvoltarea comunităților misionale în cadrul bisericilor locale, precum È™i pentru sprijinirea plantării de biserici care funcÈ›ionează prin comunități misionale.
Valori
Evanghelia centrală
Evanghelia este vestea bună că Dumnezeu ni se oferă nouă prin Isus; păcatul È™i efectele lui au fost învinse definitiv ÅŸi mântuirea, restaurarea, vindecarea ÅŸi libertatea sunt la dispoziÅ£ia noastră È™i a altora în È™i prin moartea È™i învierea lui Iisus.
Acest mesaj produce atât naÈ™terea din nou cât È™i continua transformare a ucenicilor lui Iisus. Atunci când pun Evanghelia în centru ucenicii lui Iisus experimentează progresiv victoria Lui, aplicând efectele mântuirii în toate domeniile vieÈ›ii.
Astfel, “Evanghelia nu este doar ABC-ul creÈ™tinismului ci creÈ™tinismul de la A la Z.” (Tim Keller)
Col 2:6 „AÈ™adar, după cum L-aÅ£i primit pe Cristos Isus, Domnul, tot aÅŸa să ÅŸi continuaÅ£i să trăiÅ£i în El”.
2 Petru 3:18 „creÅŸteÅ£i în harul ÅŸi în cunoaÅŸterea Domnului ÅŸi Mântuitorului nostru Isus Cristos!
Gal 6:14 Eu nu mă voi lăuda decât cu crucea Domnului nostru Isus Cristos”
Comunitatea creștină
Multe dintre metaforele pe care le foloseÈ™te Biblia pentru a descrie biserica - trup, familie, clădire alcătuită din pietre vii - comunică faptul că biserica este mai mult decât o instituÈ›ie, un eveniment sau o clădire. Biserica este o comunitate de urmaÈ™i ai lui Iisus, care îÈ™i împărtășesc vieÈ›ile ca o familie, ajutându-se, incurajându-se, È™lefuindu-se unii pe alÈ›ii È™i crescând împreună.
Impactul creÈ™tinismului de-a lungul secolelor a fost legat strâns de calitatea comunității de ucenici ai lui Iisus care a marcat lumea din jur prin dragostea manifestată în moduri practice.
Fapte 2:42 „Ei stăruiau în învăţătura apostolilor, în părtăşie, în frângerea pâinii ÅŸi în rugăciuni. 43 Fiecare era plin de frică, ÅŸi prin apostoli se făceau multe minuni ÅŸi semne. 44 ToÅ£i credincioÅŸii erau la un loc ÅŸi aveau toate în comun; 45 îÅŸi vindeau proprietăţile ÅŸi averile, iar banii îi împărÅ£eau între ei, după cum avea nevoie fiecare. 46 În fiecare zi continuau să se întâlnească în acelaÅŸi gând în Templu, frângeau pâinea acasă, luau parte la masă cu bucurie ÅŸi simplitate a inimii, 47 Îl lăudau pe Dumnezeu ÅŸi aveau parte de bunăvoinţă din partea întregului popor. Åži Domnul adăuga în fiecare zi la numărul lor pe cei ce erau mântuiÅ£i.”
Ioan 13:35 „Prin aceasta vor cunoaÅŸte toÅ£i că sunteÅ£i ucenicii Mei, dacă veÅ£i avea dragoste unii pentru alÅ£ii. Comunitatea este cea mai buna apologetica pentru Evanghelie.”
1 Petru 3:15 „FiÅ£i întotdeauna pregătiÅ£i să răspundeÅ£i oricui vă întreabă despre motivul nădejdii care este în voi, dar cu blandete si cu teama.”
Misiunea lui Dumnezeu
Misiunea lui Dumnezeu reprezintă acÈ›iunile Lui de a restaura oamenii È™i întreaga creaÈ›ie din starea de degradare adusă de păcat la cea de împlinire, funcÈ›ionare ÅŸi de comuniune deplină cu El. Noi am fost mântuiÈ›i nu doar pentru a scăpa de iad È™i a merge în rai, ci am fost salvaÈ›i pentru a ne alătura misiunii lui Dumnezeu.
Urmând exemplul lui Hristos, Biserica merge în locurile unde sunt oamenii în nevoie, pentru a întrupa ÅŸi proclama Evanghelia. Mărturia È™i mesajul creÈ™tin au un impact mult mai mare dacă acestea sunt transmise nu doar de un individ ci de o comunitate de ucenici.
Ioan 20:21 Isus le-a zis din nou: “Pace voua! Asa cum M-a trimis pe Mine Tatal, asa va trimit si eu pe voi!”
Matei 28:18-20 „Isus S-a apropiat de ei ÅŸi le-a vorbit astfel: „Toată autoritatea Mi-a fost dată în cer ÅŸi pe pământ. 19 Prin urmare, duceÅ£i-vă ÅŸi faceÅ£i ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui, al Fiului ÅŸi al Duhului Sfânt 20 ÅŸi învăţându-i să păzească tot ce v-am poruncit! Åži iată că Eu sunt cu voi3 în toate zilele, până la sfârÅŸitul veacului!“
1 Petru 2:11-12 „Însă voi sunteÅ£i o spiţă aleasă, o preoÅ£ie împărătească, un neam sfânt, un popor care este posesiunea lui Dumnezeu, ca să puteÅ£i proclama faptele măreÅ£e ale Celui Ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată. 12 Să aveÅ£i o purtare bună printre neamuri, pentru ca, deÅŸi vă vorbesc de rău ca pe niÅŸte răufăcători, totuÅŸi, văzând faptele voastre bune, să-L slăvească pe Dumnezeu în ziua cercetării.”
Invățăm pentru a face
Predicarea È™i învățarea nu reprezintă scopuri în sine. Scopul predicării È™i învățării Evangheliei este transformarea È™i echiparea pentru lucrare. Scriptura ne cheamă să fim implinitori nu doar auditori ai adevărului.
Predicarea contează, dar nu doar pentru a mobila minÈ›ile ascultătorilor, sau pentru a le încânta sufletele într-o duminica dimineaÈ›a, ci pentru a pregăti poporul lui Dumnezeu pentru lucrarea Evangheliei care se desfășoară în fiecare zi a săptămânii în ritmul de viaÈ›a al fiecăruia. Acesta ar trebui să fie scopul predicării È™i învățării.
Iacov 1:22-25 „FiÈ›i împlinitori ai Cuvântului, È™i nu doar ascultători, înÈ™elându‑vă singuri. Căci dacă cineva este ascultător al Cuvântului, dar nu È™i împlinitor, atunci el se aseamănă cu un om care‑și priveÈ™te propria față într‑o oglindă: s‑a privit, a plecat È™i a uitat imediat cum era. Însă, cel ce‑și apleacă privirea în legea desăvârÈ™ită – legea libertății – È™i perseverează în ea, devenind nu un ascultător uituc, ci un împlinitor prin faptă, acela va fi fericit în lucrarea lui. ”
Ioan 13:17 „Dacă È™tiÈ›i aceste lucruri, sunteÈ›i fericiÈ›i dacă le faceÈ›i.”
Matei 28:19-20 „Prin urmare, duceÈ›i‑vă È™i faceÈ›i ucenici din toate neamurile, botezându‑i în Numele Tatălui, al Fiului È™i al Duhului Sfânt 20È™i învățându‑i să păzească tot ce v‑am poruncit! Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârÈ™itul veacului!”